Fırında Peynirli Makarna

Fırında peynirli makarna

Fırında Peynirli Makarna

Peynirler, sadece kahvaltılıkların değil, salata ve yemeklerin de vazgeçilmez tatlarındandır. Salataların üzerine doğranan beyaz peynirler, domates çorbasının üzerine rendelenen kaşar peynirler ayrı birer lezzet katıyorlar. Ayrıca fırında yapılan makarnaların bir numaralı lezzet kaynağıdır. Gerçek bir lezzet şöleni yaşanmak isteniyorsa doğal ve organik Edirne peyniri seçilmelidir.

 

Fırında Makarnanın Malzemeleri

* 1 paket fırın makarna

* 250 gram beyaz peynir

* Yarım demet maydanoz

* 1 adet yumurta

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

* 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

 

Üzeri için; 100 gram gerçek trakya peyniri olan yeni kaşar peyniri

 

Fırında Makarnanın Haşlanması

 

Derin bir tencere ve bol suda makarnanın haşlanması gerekiyor. Su kaynadıktan sonra içine tuz ve zeytinyağı eklenir, daha sonra makarnalar eklenir. Haşlanan makarnanın sadece süzülmesi önerilir. Şayet durulama işlemi yapılırsa, makarna lezzetini kaybedecek ve sosuyla özdeşleşmeyecektir. Makarnanın suyu süzüldükten sonra 5 dakika ılıması için bekletilir.

 

Ayrı bir kapta, rendelenmiş beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiber harmanlanır. Ilıyan makarnanın üzerine dökülerek, iyice karıştırılır. Burada önemli olan bütün makarnaların sosa bulanmış olmasıdır. Kişi sayısına ve zevke göre peynir, maydanoz, tuz ve zeytinyağı artırılabilir.

 

Borcam veya fırın tepsisine, makarnalar dökülerek, yayılır. Kaşar peyniri rendelenerek, makarnaların üzerine serpiştirilir.

 

Sos hazırlarken ve makarnalarla karıştırılırken fırın 200 dereceye getirilerek ısınması sağlanır. Borcam veya fırın tepsisi ısınan fırına yerleştirilir. Kaşar peynirleri eriyip, üzerleri kızarana kadar pişirilmesi gerekiyor.

 

Makarnanın üzeri kızardıktan sonra, tepsi fırından çıkarılır. Ilımaya bırakılır, dilimlenerek servis edilir.

 

Beşamel Soslu Fırında Makarna

İstenildiği takdirde peynirli fırında makarna beşamel soslu olarak da hazırlanabilir. Bunun için 125 gram tereyağı, 4 çorba kaşığı un 750 ml süt gerekiyor. Ayrı bir kapta beşamel sos hazırlanır. Tereyağı eritilir, içine un eklenir. Sürekli karıştırılır, unun renginin dönmesi ve kokusunun çıkması sağlanır. Daha sonra yavaş yavaş süt eklenir. Unun topaklaşmaması için sürekli karıştırılması önemlidir.

 

Beşamel sosun yarısı ayrılır. Kalan yarısına 3 yumurta, beyan peynir, tuz, karabiber eklenir. Karışım makarnaya dökülerek iyice harmanlanır. Makarna fırın tepsisine dökülür. Üzerine kalan beşamel sos dökülür. Üzerine de kaşar peyniri eklenerek fırına sürülür.

Diğer Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir