Yumuşak bir kıvama sahip olan Akgünler Lor Peyniri, peynir altı suyunun usulüne uygun olarak kaynatılması ile meydana getirilen bir süt ürünüdür. Her ihtiyacı karşılayacak şekilde tuzlu ya da tuzsuz üretimi sağlanmaktadır.
Farklı yönlerden değişik lezzetlerle Türkiye’nin dört bir yanına sunulan bu peynir, ortak bir beğeni taşımaktadır. Başta kahvaltı olmak üzere değişik yemeklerde ve tatlılarda kullanılmaktadır.
Akgünler Lor Peyniri Üretimi
Tamamen sağlığa uygun ve steril bir ortamda aşamalı şekilde lor peynirinin üretimi gerçekleşmektedir. Peynir altı suyunun 90 dereceye kadar ısıtılmasıyla başlar. Bu işlem sonrasında tuz ilavesi ile pıhtı oluşumu gerçekleştirir. Ardından meydana gelen bu pıhtı bezlerin içerisine konulmak suretiyle süzgeçten geçirilir. Elde edilen lor peyniri tek başına kullanırken, değişik peynirlerin üretimi konusunda da değerlendirilmektedir.
Faydaları
Pek çok özelliğiyle lor peyniri sunduğu damak tadının yanı sıra sağlık açısından faydalar getirmektedir. Değişik lezzetler altında Akgünler Peynircilik bünyesinde hazırlanan Akgünler Lor Peyniri, bu konuda insan sağlığını koruyucu avantajlar getiriyor.
- Protein oranı diğer peynirlere göre daha yüksektir.
- Kemik güçlenmesi,
- Sindirim kolaylığı sağlar,
- Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi.
Diğer Ürünlerimiz
- Beyaz Peynir: Beyaz peynir denilince Trakya’nın ünlü Edirne Beyaz Peyniri akla gelir. Edirne peyniri kendine has aroması ve lezzetiyle ünü Türkiye’nin sınırlarını aşmıştır. Edirne peynirinin en büyük özelliği bölgeye ait sütlerle yapılmış olmasıdır. Bu nedenle piyasada satılan her Edirne İnek Peyniri gerçek değildir.
- Taze Kaşar: Türkiye’de Beyaz Peynir ‘den sonra en çok tüketilen lezzeti Kaşar Peynir olarak öne çıkar. Dilimlenebilir yarı sert peynir grubunda yer almaktadır. Geleneksel kaşar peyniri en kaliteli inek sütünden hazırlanmaktadır.
- Eski Kaşar: Yarı sert bir yapıda olan eski kaşar, dilimlenebilir peynir grubundadır. Kahvaltı sofralarını süslerken, çorbalarda, salatalarda, hamur işlerinde ve daha birçok yerde kullanılarak damakları tatlandırır.
- Çeçil Peyniri: Yapımının her aşaması için emek isteyen ve tamamen steril, hijyenik ortamda üretimi gerçekleştirilen peynirler, çoğu yemeklerde ve kahvaltılar ortak olarak tüketilmektedir.
- Tereyağı: Süt ürünleri üretiminde önde gelen Trakya, en sağlıklı tereyağlarının merkezidir. Firmamız, bu bölgede yetişen en sağlıklı hayvanların sütünden özenle hazırladığı tereyağını sizlere sunmaktadır.
- Lor Peyniri: Muhteşem damak tadı sunan ve her beklentiyi karşılayan peynir çeşitleri titizlikle ele alınarak hazırlanmaktadır. Güvenilir bir ortam içerisinde Akgünler Peynircilik bünyesinde üretilen peynirler Türkiye’nin farklı bölgelerinde sağlıkla tüketiliyor.