İnek sütüyle üretimi sağlanan Taze Kaşar Peyniri, yılın her döneminde hazırlanmaktadır. Doğal yemlerle beslenen hayvanların sütünden üretimi gerçekleştirilen bu lezzetli peynir, Türkiye’nin dört bir tarafında oldukça meşhurdur. Bölgeye özel aromasını ve bitkisel etkisini açık şekilde hissettiren peynir, farklı amaçlarla yemeklerde ve kahvaltılarda yoğun olarak kullanılmaktadır. Değişik çeşitleri bulunan kaşar peyniri, her sofranın vazgeçilmezidir.
Kaliteli bir üretim anlayışı ile Akgünler Peynircilik bünyesinde ele alınan kaşar peynirini, sevdiklerinizle beraber güven içerisinde tüketebilirsiniz.
400gr Kaşar Peyniri
700gr Kaşar Peyniri
2KG Kaşar Peyniri
Kaşar Peynirinin Özellikleri
Türkiye’de Beyaz Peynir ‘den sonra en çok tüketilen lezzeti Taze Kaşar Peyniri olarak öne çıkar. Dilimlenebilir yarı sert peynir grubunda yer almaktadır. Geleneksel kaşar peyniri en kaliteli inek sütünden hazırlanmaktadır. İyi bir kaşar peyniri belli başlı bazı özellikleri taşımalıdır.
- Kehribar sarı rengi, düzgün dış görünüşü, sert veya çok kalın kabuğu olmamalıdır.
- İç kısmının görünüşü sarımsı beyaz bir renge sahip olmalıdır. Genelde gözeneksizdir, ancak çok az gözenekli de olabilir.
- Hafif tuzlu bir tadı bulunur.
- Biraz esneklik payı vardır ve orta düzeyde katıdır.
- Minimum olarak %55 civarında kuru madde oranı bulunmaktadır.
- Kuru madde yağ oranı ise %45 ile %50 arasında değişkenlik gösterir.
Bu özelliklere gerçek bir kaşar peynirinin tadını en iyi şekilde yansıtmaktadır.
Taze Kaşar Peynirin Üretim Aşaması Nedir?
Yüksek teknolojiye sahip üretim alanında tamamen sağlıklı ve hijyenik bir ortamda üretimi gerçekleştirilen bu peynir, şu şekilde üretimi gerçekleştirilir.
- Öncelikle sağlıklı ve hijyenik olabilmesi adına süte ön işlemler uygulanır.
- Pıhtının elde edilmesi işlemi gerçekleştirilir.
- Peynir altı suyunun ayrılması sağlanır.
- Baskıya alma (presleme) işlemi uygulanır.
- Telemenin fermantasyonu yapılır.
- Fermantasyon sonu tespiti
- Telemenin haşlanma çalışması
- Tuzlama ve yoğurma işlemi
- Dinlendirme ve kalıplardan çıkarma
- Titiz bir çalışma altında ambalaj ve depolama
Kaliteli bir üretim anlayışla Trakya Bölgesi‘nin tamamen doğal alanından elde edilmiş ürünler eşliğinde, bu aşamalar kaliteli ve profesyonelce ele alınmaktadır.
Hemen Sipariş VerDiğer Ürünlerimiz
- Beyaz Peynir: Beyaz peynir denilince Trakya’nın ünlü Edirne Beyaz Peyniri akla gelir. Edirne peyniri kendine has aroması ve lezzetiyle ünü Türkiye’nin sınırlarını aşmıştır. Edirne peynirinin en büyük özelliği bölgeye ait sütlerle yapılmış olmasıdır. Bu nedenle piyasada satılan her Edirne İnek Peyniri gerçek değildir.
- Taze Kaşar: Türkiye’de Beyaz Peynir ‘den sonra en çok tüketilen lezzeti Kaşar Peynir olarak öne çıkar. Dilimlenebilir yarı sert peynir grubunda yer almaktadır. Geleneksel kaşar peyniri en kaliteli inek sütünden hazırlanmaktadır.
- Eski Kaşar: Yarı sert bir yapıda olan eski kaşar, dilimlenebilir peynir grubundadır. Kahvaltı sofralarını süslerken, çorbalarda, salatalarda, hamur işlerinde ve daha birçok yerde kullanılarak damakları tatlandırır.
- Çeçil Peyniri: Yapımının her aşaması için emek isteyen ve tamamen steril, hijyenik ortamda üretimi gerçekleştirilen peynirler, çoğu yemeklerde ve kahvaltılar ortak olarak tüketilmektedir.
- Tereyağı: Süt ürünleri üretiminde önde gelen Trakya, en sağlıklı tereyağlarının merkezidir. Firmamız, bu bölgede yetişen en sağlıklı hayvanların sütünden özenle hazırladığı tereyağını sizlere sunmaktadır.
- Lor Peyniri: Muhteşem damak tadı sunan ve her beklentiyi karşılayan peynir çeşitleri titizlikle ele alınarak hazırlanmaktadır. Güvenilir bir ortam içerisinde Akgünler Peynircilik bünyesinde üretilen peynirler Türkiye’nin farklı bölgelerinde sağlıkla tüketiliyor.