Pastörize inek sütü ve mevsimine göre koyun, keçi sütü, peynir mayası ve tuz kullanarak üretilen ve olgunlaştırılan Trakya Eski Kaşar Peyniri, taze kaşar üretim aşamaları ile birbirine yakın bir üretim sürecine sahiptir. Peynir mayası sütün 60-80 dakikada içinde pıhtılaşmasını sağlayacak şekilde katılır. Baskılı süzme işlemi yapılır ve peynir suyu tamamen ayrılan pıhtı, istenen büyüklüklerde kesiler ve fermantasyona bırakılır.
Edirne Eski Kaşar Peyniri
Peynir çeşitleri ile tüm Türkiye’de adını duyuran Akgünler Peynircilik, eski kaşar peyniri üretiminde lider firmadır. Trakya bölgesinde 75 yıldan fazla bir süredir faaliyetlerine devam ediyor. Günümüz teknolojisi ve üretim şartlarında eski kaşar peynir üretimi yaparak daima müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyor.
Fermantasyona bırakılan kaşar peyniri, istenen büyüklüklerde parçalar halinde kesilerek özel kaşar makinelerinde haşlanıyor, yoğuruluyor ve kalıplanıyor. Kalıplama işlemi tamamlandığında ise tuzlama işlemine tabi tutuluyor. Eski kaşarın kalitesini olgunlaşma süresi ve bu sürede kazandığı tat ve aroma etkiliyor. Bunun için de serin bir yerde muhafaza ediliyor.
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Edirne Eski Kaşarı
Yarı sert bir yapıda olan eski kaşar, dilimlenebilir peynir grubundadır. Kahvaltı sofralarını süslerken, çorbalarda, salatalarda, hamur işlerinde ve daha birçok yerde kullanılarak damakları tatlandırır. Olgun kaşar olarak ta tanımlanan eski kaşar, olgunlaşma sürecinde birkaç kez çevrilir ve son aşamada ılık tuzlu su ile yıkanarak kurumaya bırakılır.
En kaliteli peynir çeşitleri ile adından söz ettiren Akgünler Peynircilik, süt ve süt ürünlerinde kurumsal bir firma olarak kaliteli ve güvenilir bir hizmet sunuyor. Türkiye’nin her yerine gönderdiği peynir çeşitleri ile sofraları süslerken, eşsiz tadı lezzeti ve aroması olan peynirleri ile ilk tercihler arasında yer alıyor.
Yöresel Peynirin Gözde Peyniri Eski Kaşar
Yöresel peynir denildiğinde ilk akla gelen peynir çeşitlerinden olan eski kaşar, geçirdiği üretim süreci ile en lezzetli peynirler arasında ilk sırada yer alır. Akgünler Peynircilik‘in eşsiz üretim teknikleri ile ortaya çıkan bu lezzet, Türkiye’nin dört bir yanında tadı ve aroması ile adını duyuruyor. En kaliteli ve en hesaplı eski kaşar siparişi için Akgünler Peynircilik ile iletişime geçebilir, tadı, lezzeti ve aroması ile benzersiz olan eski kaşar peynirlerine en hesaplı fiyatlarla sahip olabilirsiniz.
Hemen Sipariş VerDiğer Ürünlerimiz
- Beyaz Peynir: Beyaz peynir denilince Trakya’nın ünlü Edirne Beyaz Peyniri akla gelir. Edirne peyniri kendine has aroması ve lezzetiyle ünü Türkiye’nin sınırlarını aşmıştır. Edirne peynirinin en büyük özelliği bölgeye ait sütlerle yapılmış olmasıdır. Bu nedenle piyasada satılan her Edirne İnek Peyniri gerçek değildir.
- Taze Kaşar: Türkiye’de Beyaz Peynir ‘den sonra en çok tüketilen lezzeti Kaşar Peynir olarak öne çıkar. Dilimlenebilir yarı sert peynir grubunda yer almaktadır. Geleneksel kaşar peyniri en kaliteli inek sütünden hazırlanmaktadır.
- Eski Kaşar: Yarı sert bir yapıda olan eski kaşar, dilimlenebilir peynir grubundadır. Kahvaltı sofralarını süslerken, çorbalarda, salatalarda, hamur işlerinde ve daha birçok yerde kullanılarak damakları tatlandırır.
- Çeçil Peyniri: Yapımının her aşaması için emek isteyen ve tamamen steril, hijyenik ortamda üretimi gerçekleştirilen peynirler, çoğu yemeklerde ve kahvaltılar ortak olarak tüketilmektedir.
- Tereyağı: Süt ürünleri üretiminde önde gelen Trakya, en sağlıklı tereyağlarının merkezidir. Firmamız, bu bölgede yetişen en sağlıklı hayvanların sütünden özenle hazırladığı tereyağını sizlere sunmaktadır.
- Lor Peyniri: Muhteşem damak tadı sunan ve her beklentiyi karşılayan peynir çeşitleri titizlikle ele alınarak hazırlanmaktadır. Güvenilir bir ortam içerisinde Akgünler Peynircilik bünyesinde üretilen peynirler Türkiye’nin farklı bölgelerinde sağlıkla tüketiliyor.