Karpuz ve Beyaz Peynir

Karpuz ve Beyaz Peynir

Karpuz ve Beyaz Peynir

Peynir ve karpuz da ayrılmaz bir ikili sayılabilir. Özellikle yeni yapılmış taze beyaz peynirler karpuz ile çok iyi gider .Örneğin; Edirne koyun peyniri ile karpuz çok iyi bir eşleşmedir, çok sevilerek yenir.

Ancak bu ikilinin lezzetli bir menü oluşturması, çok tüketilmesi gerektiği anlamına gelmemelidir.

Çünkü bu ikilinin kombinasyonu ortaya yüksek kalori çıkardığından kilo aldırabilir.

Diyet yapmak için tüketilirse, kilo vereyim derken kilo alabilirsiniz.

Ama bunaltıcı sıcaklarda iştahı olmayanlar için karpuz çok iyi bir seçenek olup, sık olmamak koşuluyla peynirle birlikte tüketilebilir.

Peynirde bulunan kaloriler üst üste binerek ortaya obezite çıkarabilmektedir.

Burada Molier’in “Cimri ‘nin Ziyafetinde” işlenen “Yaşamak için mi yemeli yoksa yemek için mi yaşamalı?” sorusunu kendimize sormak gerekir.

O halde hem karpuzdan hem peynirden, lezzet ve besleyicilik almak istiyorsak; her ikisinden de ölçülü yemek gerekir.

Burada dikkat edilmesi gereken husus, bu ikiliyi ana öğün de değil ara öğün olarak değerlendirmektir. Tüm bunlara rağmen karpuzla tüketeceğiniz peynir çeşidi de önemlidir; çünkü yağlı, az yağlı veya yağsız peynirlerle birlikte, karpuzu ölçülü tükettiğiniz takdirde, ancak iyi bir ikili olabilmektedirler. Bir dilim (30 gram) beyaz peynirin 70-80 kalori içerdiğini unutmayalım.

Yine karpuzun içerdiği şeker oranının fazlalığı nedeniyle kan şekerini yükselttiğini de göz önünde bulunduralım; eğer ölçülü ve ara öğünde, günde 1-2 defa tüketildiğinde karpuz-peynir hoş bir ziyafet haline gelir.

Diğer Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir