Trakyadan Gelen Lezzet Edirne peyniri
Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan beyaz peynir günümüzde salatalarda ve farklı tariflerde yerini almaktadır. Yüksek protein ve kalsiyum içeriği sayesinde enerji deposu olarak görülmektedir. Yemeklerin tadına tat katan ve sağlıklı atıştırmalıklar ile tercih edilecek beyaz peynirler birden fazla sütten üretilmektedir. Sindirim açısından rahat bir süreç geçirilmesini sağlamakta ve sindirim sistemini güçlendirmektedir.
En İyi Edirne Peyniri
Ülkemizin en kıymetli peynir çeşitlerinden biri olan edirne peyniri her evde bulunmaktadır. Tam yağlı sütün kullanılmasından dolayı oldukça lezzetli bir peynirdir. Tek tip sütten üretilmesi nedeniyle aroması ve lezzetinden asla ödün vermemektedir. Beyaz ve parlak görünümü ile edirne peynirinin inek, keçi veya koyun sütlerinden ayrı ayrı üretildiği bilinmektedir. Süte bağlı olarak peynir, farklı zamanlarda olgunlaşmaktadır.
Edirne Peynir Çeşitleri
Peynir çeşitliliğine sahip olan Edirne bölgesi lezzetli ürünleri ülkemize sunmaktadır. Özellikle koyun, keçi ve inek peyniri çeşitleri kahvaltılarda mutlaka yer almaktadır. Trakya kaşar peyniri ve çeçil peynirleri ile kahvaltılar şenlenmektedir. Yumuşak ve sert inek peyniri çeşitleri ile her damak zevkine uygun lezzetler bulunmaktadır.
Trakyadan Gelen Lezzet
Tam yağlı olması açısından yemeklerde sıkça trakya peyniri kullanılmaktadır. İnek, koyun veya keçi sütü kullanılarak olgunlaştırılan peynir için tek tip süt kullanılmaktadır. Süt sağımı yapıldıktan sonra en fazla 1 saat içerisinde soğutucu tanklara alınır ve ertesi gün ustalarımızın ellerinde peynire yolculuğu başlar. Trakya eski kaşarı en az 6 ay dinlendirilmiş olup böylelikle yıllardır aynı lezzet korunmaya devam etmektedir.
Peynirde Sağlık Var
Esansiyel maddeler açısından zengin olan peynirler protein ve kalsiyum deposudur. Kolay hazmedilmesi ve sağlığa faydaları saymakla bitmeyeceğinden dolayı süt kadar peynir tüketimine de dikkat edilmelidir. İçerisinde laktoz bulunmaması nedeniyle hazımsızlık gibi sorunlar yaşanmamaktadır. Çocuklarda kemik gelişiminde ve boy uzamasında oldukça etkili olduğu gözlemlenmiştir. Kadınlarda da kemik erimesi sorununa çözüm olabileceği bilinmektedir. Ağız ve diş sağlığı açısından da peynir etkin bir rol oynamaktadır.
Peynir Tüketimini Artırarak Hastalıklara Veda Edin
Peynir tüketimi mide, kalp, şeker ve kolestrol hastalıkları riskini azalmaktadır. Kadınlarda sık görülen meme kanseri ve erkeklerde görülen prostat kanserine engel olmaktadır. Sindirim sistemi problemlerine çare olurken bağırsak sağlığına destek olmaktadır.
Diğer Yazılarımız
-
Protein İhtiyacınızı Karşılamanın En Lezzetli Yolu!
-
En Kaliteli Peynir Edirne Peyniri
-
Trakyadan Gelen Lezzet Edirne peyniri