Peynir Helvası
Peynir helvası Türkiye’de 3 yörede yapılmaktadır. Bunlar Erzurum, Çanakkale, Tekirdağ’dır.
Yörelere göre kullanılan malzemeler değişkenlik gösterebilir. Çanakkale yöresinin helvasın da tuzsuz taze köy peyniri kullanılırken, Erzurum da ise civil peyniri kullanılır, Tekirdağ yöresinde ise taze peynir telemesi kullanılır.
Balıkesir’de höşmerim olarak bilinir.
Çanakkale yöresi fırınlanarak veya fırınlanmadan hazırlanılır. Helva yapılırken kullanılan tuzsuz peynirin taze olması lezzeti açısından oldukça önemlidir. Helvayı hazırlarken malzemeleri eklemek için önce taze peynirin tamamen erimesini beklemelisiniz.
Peynir Helva Malzemeleri
- 150 gram Akgünler Tereyağı
- 300 gram tuzsuz taze köy peyniri
- 400 gram toz şeker
- 1 yumurta yarısı
- 250 gram un
- 75 gram irmik
Peynir Helvası Hazırlanışı
- Tuzsuz taze köy peyniri rendelendikten sonra tencere içerisinde Akgünler Tereyağı ile yumurta sarısını karıştırın.
- Kısık ateşte karıştırarak malzemelerin erimesini sağlayın.
- Tuzsuz taze köy peyniri eridiğin de sırasıyla toz şeker, un ve irmiği tencere içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Karışım eriyip kaynamaya başladığı zaman ocağı kapatın ve servis kaplarına koyabilirsiniz
Peynir Helvası 500 Gr , Akgünler süt ve süt ürünleri firmasının online satış mağazasından güvenle ve hızlıca satın alabilir, kapıda ödeme yapabilirsiniz.