Peynir Helvası

peynir_helvasi

Peynir Helvası

Peynir helvası Türkiye’de 3 yörede yapılmaktadır. Bunlar Erzurum, Çanakkale, Tekirdağ’dır.

Yörelere göre kullanılan malzemeler değişkenlik gösterebilir. Çanakkale yöresinin helvasın da  tuzsuz taze köy peyniri kullanılırken, Erzurum da ise civil peyniri kullanılır, Tekirdağ yöresinde ise taze peynir telemesi kullanılır.

Balıkesir’de höşmerim olarak bilinir.

Çanakkale yöresi fırınlanarak veya fırınlanmadan hazırlanılır. Helva yapılırken kullanılan tuzsuz peynirin taze olması lezzeti açısından oldukça önemlidir. Helvayı hazırlarken malzemeleri eklemek için önce taze peynirin tamamen erimesini beklemelisiniz.

Peynir Helva Malzemeleri

 

Peynir Helvası Hazırlanışı

  1. Tuzsuz taze köy peyniri rendelendikten sonra tencere içerisinde Akgünler Tereyağı ile yumurta sarısını karıştırın.
  2. Kısık ateşte karıştırarak malzemelerin erimesini sağlayın.
  3. Tuzsuz taze köy peyniri eridiğin de sırasıyla toz şeker, un ve irmiği tencere içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Karışım eriyip kaynamaya başladığı zaman ocağı kapatın ve servis kaplarına koyabilirsiniz

Peynir Helvası 500 Gr , Akgünler süt ve süt ürünleri firmasının online satış mağazasından güvenle ve hızlıca satın alabilir, kapıda ödeme yapabilirsiniz.

Diğer Yazılarımız